ALPENKLUB SPORT PANSION

Alpenklub Sport Pansion

Pansion ALPENKLUB se nalazi u Präbichl-u (Prebih-u) oko 70 km od Graza, na 1230 m nadmorske visine, 150 m od ski staze. Ispred zgrade se nalazi parking za goste, a iza zgrade se nalazi veliki besplatan parking za automobile i autobuse.
Pansion klupskog tipa je u obiteljskom vlasništvu, a osoblje govori hrvatsko-srpski, mađarski, engleski i njemački jezik. Smještaj je idealan za školske grupe i veća društva.

 • pansion
 • 71
 • 150m
 • Prabichl
 • Vordernberg
 • Austrija

Prebih ima odličnu alpsku zimsku klimu za skijanje. Zahvaljujući tome,unazad nekoliko godina, kada su mnogi ski centri imali problem sa snijegom, tu je sve vrijeme bilo dovoljno snijega za idealno skijanje. Klupski pansion „ALPENKLUB" je građen u neposrednoj blizini ski staze. Od ski staze ga dijeli jedino javni parking "P2". Ukupna duljina ski staza je 20 km, sa 3 uspinjače sjedešnice, i 3 vučne na „sidro" + bebi gumena traka. Ski liftovi su moderni, staze se profesionalno održavaju svake noći, postavljeni su snježni topovi.

Neposredno iza pansiona, pokraj parkinga prolazi planinska biciklistička staza. Ova je dugačka 14 km, sa visinskom razlikom od 389 m i ubraja se u srednje tešku kategoriju. U okolici ima još mnoštvo sličnih staza kako za početnike tako i za one u izuzetnoj kondiciji. Na teritoriju obližnjeg rudnika se održavaju i mountenbike trke : Erzberg Trophy.


Na svega nekoliko stotina metara od pansiona nalaze se dva planinska vrha pogodna za nordijsko hodanje. Najlakša ruta preko ljeta je lagana šetnja okolnim ski stazama i obilazak malog jezera koja zimi služi za pravljenje umjetnog snijega. Predivna aktivnost zbog lakoće i zbog mnoštva prirodnih ljepota koje se mogu vidjeti samo kada čovjek ima vremena za sebe, za obitelj i za prirodu. Druga mogućnost je ruta na vrhu planine Polster. Od pansiona do vrha onim iskusnijim planinarima treba oko 2 sata ali ova ruta je izvodljiva i za početnike.

Via Ferrata, vrsta novog stila alpinizma za široku javnost, koja je izuzetno sigurna. Učesnici se penju stazama koje su osigurane sajlama i konopima od strane stručnog tima iskusnih alpinista. Odlična prilika za svakog, tko želi probati čari penjanja po sigurnim uvjetima. Prave se staze raznih kategorija, A, B, C, D, E, i svatko ih odabire naspram svoje kondicije i hrabrosti.


Za ljubitelje padobranstva Prebih ja pravi raj. Tu je i dan danas najstrmija uspinjača u Austriji, kojom se stiže do gore. Ona radi i ljeti, a vrh planine Polster na visini od 1911 m je pust, bez drveća, tako da postoji više sigurnih mjesta za polazak padobranom.Najveći, bivši rudnik željeza u Europi je na 6km od pansiona. Tu se primjenjivao površinski iskop, pa su se stvorile umjetne serpentine piramidnog oblika. Rudnik više nije rentabilan i služi kao turistička atrakcija. Zadnjih godina, tu se održava najteža motocross utrka u Europi, koju redovito prenosi "Eurosport". Dovoljno govori podatak da od 1000 polaznika utrku završi oko 20 natjecatelja! Osim polaznika sa utrke Dakar, tu prisustvuju sve bitne, svjetski priznate motocross tvorničke momčadi. Utrka se zove Erzbergrodeo.

Rafting, sve popularniji sport, za dizanje adrenalina i za kovanje timskog duha. Rijeka "Salza" je na pola sata vožnje od pansiona. Malo selo, Palfau - koje je udaljeno oko 30 km - je glavna polazna stanica raftinga. Ostvarena je odlična suradnja sa organizatorom rafting ture, po nižim cijenama od individualnih. Plovila se rezerviraju unaprijed 2-3 dana, za 2,3,4,6,8 osoba. Rafting ture se organiziraju od 25. travnja do 15. listopada.


Izleti u okolini

Wasserspielpark – vodeni zabavni park

Interaktivni vodeni park. Odličan cjelodnevni izlet za cijelu obitelj. Park nudi sve za djecu od mini rafting riječica do vodenih mlinova, kopanja zlata, kovačke radionice, čamaca, igrališta. Idealan provod za đačke grupe i obitelj. Cjelodnevni izlet sa uspomenama koje se prepričavaju vršnjacima. Udaljenost, 40 km.

Zološki vrt gdje su životinje u svom prirodnom okruženju, tako da posjetioci ne obilaze zološki vrt pješice, već promatraju životinje iz zraka, sa žičare koja prolazi iznad cijelog parka. Tu je jedna od najdužih ljetnjih bob staza u Austriji, duljine preko 1.200 m. Komu ni ovo nije dosta, tu je i manji luna-park. Udaljenost, oko 35 km od pansiona ALPENKLUB .

Rudnik željeza, gdje se nekad vršio površinski iskop, a danas se vadi ruda samo iz utrobe planine. Rudarska kompanija organizira posjete u unutrašnjost rudnika malim vlakom, u pratnji svjetlosnih i zvučnih efekata. Površina rudnika je u stvari u obliku ogromnih kamenih serpentina. Tu je obilazak organiziran razgledavanjem sa preuređenog platoa ogromnog rudarskog kamiona. Rijetka prilika za djecu, a i za odrasle da se provozaju ovakvim monstrumom. Udaljenost, 6 km.

Vodopadi nedaleko od rijeke Salza. Izlet je pogodan za sve uzraste, jer postoji vrlo sigurna, izgrađena staza duž sistema vodopada. Udaljenost, 45 km.
Obavezno ponijeti foto aparat!

Kupalište sa zatvorenim i otvorenim bazenima, finskom saunom, aromaterapijom, tepidarijom, masažom. U danima odmora dozvolite sebi ekstra opuštanje...
Udaljenost, 7 km.

Rudarski gradić sa svojim starim zgradama, i lijepom okolicom pruža mogućnost neobavezne lagane šetnje.
Udaljenost, 7 km.

Grad kulture. Ovdje ima toliko toga da se kaže pa vam preporučamo posjetu turističkog site-a grada Grac.
Udaljenost, 70 km.

Najpoznatije hodočašće za ljude Rimokatoličke vjeroispovjesti u srednjoj Europi. Svake godine više stotina tisuća vjernika posjeti ovo mjesto. Papa Benedikt XVI je 2007. godine posjetio Mariazell, a i pokojni Ivan Pavle II. je bio ovdje.
Udaljenost, 90 km.


Präbichl (čitaj Prebih) je alpski ski i rekreativni centar u Austriji, udaljen oko 70 km od Graza. Do Prebiha je iz svih pravaca moguće stići auto cestom, osim posljednih 25 km. Mjesto se nalazi na 1227 m nadmorske visine, u dolini između planine Polster (1911 m) i Eisenerzer Reichestein (2166 m). U blizini je najveći - bivši - Europski rudnik željeza koji se eksploatirao površinskim iskopom.Nakon prestanka rada rudnika, lokalna vlada je puno uložila u razvoj turizma ovog kraja, kako bi mještani imali izvor dohodka. Glavna investicija je bila proširenje i modernizacija postojećih ski staza. Prebih je danas prvenstveno moderan ski centar, ali nudi i niz drugih aktivnosti.

• Pansion ALPENKLUB se nalazi u Präbichl-u (Prebih-u) oko 70 km od Graza, na 1230 m nadmorske visine, 150 m od ski staze. Ispred zgrade je parking za goste, a iza zgrade se nalazi veliki besplatan parking za automobile i autobuse.

• Zgrada „ALPENKLUB" je renovirana 2008. godine. Ukupan smještajni kapacitet zgrade je 71 ležaja. Sobe pansiona "ALPENKLUB" su za 4-6 osoba. Sobe su jednostavno opremljene, uredne i čiste. Prvenstveno preporučamo školskim grupama i većim društvima.

• Kreveti su uglavnom na kat, ali u ograničenom broju nudimo i obiteljske sobe, sa bračnim ležajem + krevetom na kat Svaka soba ima svoju kupaonu koja je opremljena sa tuš kabinom i toaletom. Madrac, poplun, posteljinu, plahte i jastuk su gostima na raspolaganju, ali ručnike treba ponijeti za sebe!

• U prizemlju zgrade je restoran - blagovaona, koja služi isključivo za goste alpenkluba. Obroci se obavljaju po sistemu samoposluživanja. To se pokazalo praktičnim i brzim. Poslije večere, blagovaona služi za zajedničko druženje, kartanje, ples itd. U pansionu klupskog tipa atmosfera je opuštena, kućni red nije strog. Pića od kuće se mogu konzumirati u restoranu, donešenu kavu se može pripremiti, kao i kuhano vino od donijetog materijala, ali pušenje je zabranjeno unutar cijele zgrade!

• Prostorija za igru je opremljena stolnim nogometomom i ping-pong stolom. Gosti sve sadržaje mogu koristiti besplatno, kao i internet.

• U prostoriji za odlaganje ski opreme nalazi se specijalan stender za ski cipele. On je priključen na etažno grijanje, tako su cipele do ujutro suhe i tople.


Ponuda

 • 35€ / osoba / noć polupansion

Popust za grupe

 • 32€ / osoba / noć / polupansion iznad 20 osoba
 • 28€ / osoba / noć / polupansion iznad 40 osoba
 • 30€ / osoba / noć / polupansion između 20 i 40 osoba

Gratis

 • Za grupu od 20 osoba odobrava se 1 gratis
 • Za svakih dodatnih 10 osoba odobrava se 1 gratis

UPIT ZA REZERVACIJU